Ψυχαγωγία
Παζάρι στο Κοπανάκι

Η Λαϊκή Αγορά του Κοπανακίου που αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή

Το Κοπανάκι, είναι ιδιαίτερα γνωστό για το παζάρι, που γίνεται στην κεντρική πλατεία του κάθε Κυριακή και το οποίο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή. Το χωριό Κοπανάκι είναι ένας ήσυχος οικισμός 1000 κατοίκων τις καθημερινές αλλά όχι τις Κυριακές που γεμίζει με χρώματα, ζώα, εμπορεύματα, τουρίστες, ντόπιους, Ρωσσοπόντιους, Τσιγγάνους. Δίπλα του είναι το Λάπα, το Ψάρι, το Δώριο, ο Αετός, το Βασιλικό, το Ζευγολατειό με το ξακουστό του παστέλι, το Διαβολίτσι με το παραδοσιακό του καρναβάλι, ο Μελιγαλάς Μεσσηνίας.

Στην πλατεία του χωριού πολύχρωμοι πάγκοι φορτωμένοι με φρούτα, καταπράσινα χόρτα, σαλατικά, λουλούδια, ξηροί καρποί, τουρσιά, υφάσματα, ρούχα, εργαλεία ” σχεδόν” για κάθε χρήση και τέλος ζώα (αρνάκια γάλακτος, κατσικάκια, πουλερικά, κουνέλια).

Το ψήσιμο της γουρνοπούλας ξεκίνησε από το Κοπανάκι (μόνο τις Κυριακές) για να τρώνε αυτοί που ερχόντουσαν από μακριά ώστε να έχουν δυνάμεις για την επιστροφή. Τώρα σε κάθε χωριό της Μεσσηνίας που βρίσκεται πάνω σε οδική αρτηρία πουλάνε (οποιανδήποτε μέρα) ψητή γουρνοπούλα.

diatrofi pazari

Την τιμητική της έχει βέβαια μέσα σ όλα αυτά η γνωστή «γουρνοπούλα» που πουλιέται με το κιλό ψημένη και διατηρημένη ζεστή. Από δω ξεκίνησε και έχει διαδοθεί τώρα σε όλη την περιοχή. Επίσης θα βρείτε να δοκιμάσετε νόστιμα, ντόπια σουβλάκια.