Παραλίες
Στόμιο- Λαγκουβάρδος- Βρωμονέρι- Ρωμανός

Ξεχωριστοί σταθμοί μιας πορείας ανάμεσα στο Ιόνιο και στη Μεσσηνιακή ακτογραμμή! Όλες οι παρακάτω παραλίες είναι αμμώδεις.

Στις  παραλίες των Γαργαλιάνων:  Χρυσή Άμμος (ΜΑΤΙ), Βρωμονέρι,  Λαγκούβαρδος, υπάρχει εγκατάσταση και λειτουργία θαλασσίων ειδών (Ξαπλώστρες- ομπρέλες) και λειτουργία θαλάσσιων μέσων αναψυχής- κανό  κ.λ.π.

Στην παραλία Στόμιο που βρίσκεται κοντά στα Φιλιατρά- συναντάς εκεί όλη την νεολαία των, υπάρχει καντίνα- μπαρ και ξαπλώστρες με ομπρέλες.

Στον Λαγκούβαρδο (μια σμαραγδένια παραλία που η ξανθιά, χρυσή άμμος της απλώνεται σε μια έκταση 2 χλμ), συναντάς  θεόρατα κύματα που συχνά «στολίζουν» τις κορυφές τους τολμηροί σέρφερ, ακόμη και χειμώνα καιρό. Αυτή η παραλία είναι από τις λίγες στην Ελλάδα (υπάρχουν και η Κολυμπήθρα στην Τήνο, η Λυγιά στην Πάργα, η Μεσαχτή στην Ικαριά) όπου οι καβαλάρηδες των κυμάτων βρίσκουν τον παράδεισό τους. Αλλά γενικώς η παραλία είναι θερινός παράδεισος.

Η παραλία Ρωμανός ευρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και κοντά στην μεγάλη ξενοδοχειακή Μονάδα Costa Navarino.
Από το Στόμιο, προχωρώντας Νότια συναντάς την  Αγία Κυριακή, τον Λαγκούβαρδο, την Μάραθο, βλέπεις την νήσο Πρώτη, το Βρωμονέρι, την Χρυσή Άμμο (Μάτι),  την Μπούκα, το Γλυφαδάκι, Ρωμανού, Πετροχώρι, Βοϊδοκοιλιά, την Χρυσή Ακτή…

beach6