Οικολογικές Αποδράσεις
Πεζοπορία-Ορειβασία

Πάρα πολλές προτάσεις για Πεζοπορία  και Ορειβασία, στην Μεσσηνία

Πεζοπορία από την πέτρινη Γέφυρα του Ποταμού Νέδα μέχρι το Σπήλαιο Στόμιο και κολύμπι στους 3 φυσικούς καταρράκτες (N37 23.576′ & E21 49.435′) (Διαδρομή 20 λεπτών).

Πεζοπορία από την πέτρινη Γέφυρα του Ποταμού Νέδα μέχρι την Πέτρινη Κρήνη της Αρχαίας Φιγαλείας, τον Ναό της  Αθηνάς, το Αρχαίο Κοιμητήριο, τα Αρχαία Τείχη (Διαδρομή πάνω από μία ώρα).

Πεζοπορία από την Διαστάρωση Αμπελιώνας μέχρι το Λύκαιον Όρος, (N37 26.983′ & E21 59.036′) τον Βωμό του Διός, το Αρχαίο Ιπποδρόμιο, την Κρήνη Αγνώ, τον Αρχαιολογικό Χώρο, το Ιερό του Πανός και την Λυκόσουρα, με τον Ναό της Δέσποινας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. (Διαδρομή πάνω από μία ώρα).

Κολύμβηση στις 7 λίμνες στο Πολυλίμνιο με τις Νύμφες, κοντά στο χωριό Χαραυγή και επιστροφή στο χώρο σταθμευσης.

Από την Αρχαία Μεσσήνη και μέχρι το Παλιό μοναστήρι Βουλκάνου-και τον Ναό του Διός Ιθωμάτα (Διαδρομή πάνω από μία ώρα).

Διάσχιση στο Φαράγγι Ριντόμου και μπάνιο στην Σάντοβα.

Πεζοπορία από το Μονοπάτι Μπιλιόβου και το όρος Καλάθι, με την Θέα της Καλαμάτας, της Μάνης και του Μεσσηνιακού κόλπου.

Ορειβασία από το Δάσος Βασιλικής ή από το Ορειβατικό Καταφύγιο της Σπάρτης και μέχρι την κορυφή του Ταυγέτου-Πυραμίδα Ύψος (2407μ) στον Προφήτη Ηλία. Από εδώ βλέπετε την Πελοπόνησσο κάτω από τα πόδια σας (Διαδρομή πάνω από τρείς ώρες).

Πεζοπορία στο μονοπάτι της Περιστεριάς μέχρι το φαράγγι του Αρκαδικού ποταμού (Διαδρομή 20 λεπτών).

Πεζοπορία στην ορεινή Μεσσηνία – Αρκαδία : Ιδανική εποχή : Όλο το χρόνο. Μια πεζοπορία 3 ωρών στο φαράγγι του Λούσιου με στάσεις σε ιστορικά μοναστήρια και τους Αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής ( Κρυφό σχολείο , Αρχαία Γόρτυνα, Μονή Τιμίου Προδρόμου).

Μια εκδρομή στην Πύλο, από την Παραλία της Βοϊδοκοιλιάς μέχρι το Παλιόκαστρο ή το Νιόκαστρο.