Αρχαιολογικοί Χώροι
Αρχαιολογικός Χώρος Περιστεριάς

Αρχαιολογικός Χώρος Περιστεριάς

phoca thumb l P8310165

Ο σπουδαίος Αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς βρίσκεται σε ένα επιβλητικό τοπίο δίπλα στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, μετά το χωρίο Ράχες, τον οποίο οι αρχαιολόγοι αποκαλούν “Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου” για τον πλούτο των ευρημάτων και το μέγεθος των κτισμάτων του, που ανάγονται στην 2η χιλιετία π.Χ..

Μέχρι σήμερα, τα κυριότερα ευρήματα της Περιστεριάς, είναι 4 θολωτοί τάφοι, τμήμα Ανακτόρου και πολλά σπίτια. Οι τάφοι της έκρυβαν στο εσωτερικό τους πολλά αντικείμενα, όπως κοσμήματα, είδη καθημερινής χρήσης κ.α. τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας. Ανακαλύφθηκαν από τον Αρχαιολόγο Σπ. Μαρινάτο το 1960. Σήμερα υπάρχει η άποψη ότι ο ένας εκ των τριών θόλων (ο μεγαλύτερος) μπορεί να ανήκει ακόμη στον θρυλικό Νέστορα βασιλιά της αρχαίας Πύλου! Διασώζεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Παρουσιάζει μοναδικές ιδιότητες που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τους γνωστούς φυσικού Νόμους… όπως ενισχύει μόνο την ανθρώπινη φωνή και μάλιστα φιλτράρει τις υψηλές συχνότητες !!!

Δημιουργεί πολλές αρμονικές και χάνεις την αρχική πηγή του Ήχου!! Ή ακουστική εντός του χώρου είναι τέλεια και μπορεί ς να ακούσεις και τον παραμικρό ψίθυρο, όπως στο Θέατρο της Επιδαύρου!!! Παρουσιάζει όλες τις Ιδιότητες των Θόλων και σας αποκαλύπτει γιατί πάνω από τις Χριστιανικές Εκκλησίες χτίζονται θόλοι με μεγαλύτερο αυτόν της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη!!! Μην το σκέφτεστε καθόλου! Κάντε την παράκαμψη και θα αποζημιωθείτε. Μην περιμένετε κανένα πλήθος.

Ο χώρος είναι πανέμορφος. Η ζέστη του καλοκαιριού, τα ελαιόδεντρα και η ηρεμία συντελούν σε μια άκρως πανέμορφη μεσογειακή ατμόσφαιρα. Από την Δεξιά πλευρά του χώρου περνά το μονοπάτι, το οποίο οδηγεί στον Αρκαδικό ποταμό και το φαράγγι που είναι ακριβώς δίπλα σε ένα καταπράσινο και πραγματικά καταπληκτικό τοπίο που αξίζει να το επισκεφθείς. Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου είναι από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. καθημερινά εκτός Δευτέρας.