Παραλίες
Βοϊδοκοιλιά

Μετά την Μάραθο ακολουθείτε τις πινακίδες με κατεύθυνση προς τον αρχαιολογικό χώρο Βοϊδοκοιλιάς. Σχεδόν 1,5 χλμ. μετά στρίβετε δεξιά και αφού οδηγήσετε με προσοχή άλλο 1,5 χλμ. (ο δρόμος είναι στενός) θα φτάσετε στον χώρο στάθμευσης της παραλίας. Η εικόνα που θα αντικρύσετε είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια.

voidokiliaΜία τεράστια αμμουδερή αγκαλιά, από τις ωραιότερες της Ευρώπης, με καταπράσινα νερά στα ρηχά, απόκρημνους βράχους και φόντο το Παλιόκαστρου να κοιτά από ψηλά. Δεν είναι οργανωμένη αλλά σίγουρα θα βρείτε το δικό σας μέρος για να απολαύσετε μία βουτιά. Κολυμπήστε μέσα στα κρυστάλλινα νερά της. Σε μικρή απόσταση από εδώ είναι οι παραλίες του Ρωμανού.

Με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πύλου οδηγείτε προς Καλαμάτα και στα 2 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Φιλιατρά – Κυπαρισσία. Στα 5,8 χλμ. θα βρείτε τον λιλιπούτειο οικισμό Γιάλοβα. Η τεράστια, αμμουδερή, ασφαλής παραλία και οι ταβέρνες με τα τραπέζια δίπλα στην άμμο προκαλούν για εκδρομή. Την έκταση της παραλίας θα την καταλάβετε περπατώντας στη μικρή προβλήτα που εισχωρεί στη θάλασσα και στις ημέρες αιχμής μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης.

Περίπου στα 700 μ., πριν από ένα βενζινάδικο της Shell, θα στρίψετε αριστερά ακολουθώντας την πινακίδα προς την τεράστια αμμουδερή παραλία (μήκους περίπου 2 χλμ.) Χρυσή Ακτή. Στα 2,5 χλμ. της διαδρομής θα δείτε μία πράσινη πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το ξύλινο παρατηρητήριο σπάνιων πουλιών. Μπροστά του απλώνεται η λιμνοθάλασσα Διβάρι (Γιάλοβα) όπου έχουν παρατηρηθεί πάνω από 250 είδη πουλιών. Στην ευρύτερη περιοχή συναντάται και ο αφρικανός χαμαιλέοντας.