Ψυχαγωγία
Υπαίθριες δραστηριότητες

Το Irida Resort Suites αξιοποιεί στο έπακρο την ανέγγιχτη γύρω περιοχή, προτείνοντας μια ολοκληρωμένη σειρά συναρπαστικών αθλημάτων και άλλες ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Αν απολαμβάνετε την πεζοπορία, την ποδηλασία βουνού ή την ορειβασία, μια έμπειρη ομάδα επαγγελματιών είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε, δηλ. οδηγίες και συμβουλές για αρχάριους υπαίθριων δραστηριοτήτων ή συνοδεία έμπειρων πεζοπόρων, ορειβατών ή ποδηλατών.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

Στη νήσο Πρώτη, στην Νέδα, η στην Καρύταινα.

Ελάτε μαζί μας στη νήσο Πρώτη, το νέο σημείο αναρρίχησης στην Ελλάδα, στην Νέδα η στην θρυλική Καρύταινα! Αυτή η εμπειρία είναι ιδανική για νέους και έμπειρους ορειβάτες, οικογένειες καθώς και αυτούς που αναζητούν τη περιπέτεια. Ένας μεγάλος αριθμός αναρριχητικών διαδρομών και εκπληκτική θέα περιμένουν τους επισκέπτες. Και μετά την επίτευξη της πρόκλησης, πάντα υπάρχει χρόνος για μια βουτιά στα αναζωογονητικά και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΙΟΝΙΟ

Με μια ιδιωτική κρουαζιέρα

Διατίθενται σκάφη και για ιδιωτική ενοικίαση, μπορείτε να γνωρίσετε το ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμά  και να απολαύσετε ημερήσιες κρουαζιέρες πάνω σε ένα ιστιοφόρο ή σε ένα μηχανοκίνητο γιότ, ανακαλύπτοντας τα μυστικά αυτού του τόπου που υπήρξε κάποτε σταυροδρόμι πολιτισμών. Επισκεφθείτε νησάκια που χρησιμοποιούνταν κάποτε από τους πειρατές ως καταφύγια κι όπου οι τοπικοί θρύλοι θέλουν κρυμμένους θησαυρούς.

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Εξερευνήστε ιστορικά μνημεία

Πολλά όμορφα μέρη είναι προσβάσιμα δια ξηράς μόνο μέσω πεζοπορίας, κάτι που θεωρείται από τους λάτρεις της ενασχόλησης αυτής ο καλύτερος τρόπος για να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Οι πεζοπορικές διαδρομές είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξερευνήσετε τα ποικιλόμορφα, ανέπαφα τοπία της Μεσσηνίας και έχουν σχεδιαστεί για να υποδεχτούν πεζοπόρους κάθε επιπέδου ικανότητας. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες διαδρομές μας σάς δίνουν την ευκαιρία να ασκηθείτε, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη μοναδική ιστορία και πολιτισμό της περιοχής.

Μαζεμα ελιας

Ανακαλύψτε μια από τις πιο παλιές γεωργικές παραδόσεις της Μεσσηνίας

Μετά το μάζεμα των ελιών με τον παραδοσιακό τρόπο, θα επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο για να βγάλετε το λάδι σας. Εκεί θα συμμετέχετε σε γευσιγνωσία ελαιόλαδου στην οποία θα μάθετε να αναγνωρίζετε τις λεπτές γεύσεις του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου της περιοχής και θα απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα.

The-Irida-Resort-Suites-Messinian-Authenticity-Program-Olive-Harvesting

The-Irida-Resort-Suites-Messinian-Authenticity-Program-Olive-Harvesting

 

Προγραμμα «Αυθεντικη Μεσσηνια»

Η παράδοση και η εμπειρία ενώνονται στο Irida Resort Suites

Στο Irida Resort Suites   οι φιλοξενούμενοι μας καλούνται να ανακαλύψουν την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας, συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν κι αυτοί ένα κομμάτι της μακραίωνης πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου. Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων ανάμεσα στις οποίες μπορούν να διαλέξουν αυτές που προτιμούν και διαδραματίζονται είτε μέσα είτε έξω από τους χώρους το Irida Resort Suites.

 

Various pittes -Pitsa pie-Rich Buffet breakfast with local fresh Messinian products at Irida Resort Suites Kalo Nero Beach Kyparissia

Various pittes -Pitsa-Rich Buffet breakfast with local fresh Messinian products at Irida Resort Suites Kalo Nero Beach Kyparissia

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές

Οι ποδηλατικοί γύροι απαιτούν αντοχή, δύναμη και ισορροπία, δεξιότητες χειρισμού του ποδηλάτου και αυτεπάρκεια. Θα τα διδαχθείτε όλα αυτά στους ποδηλατικούς μας γύρους, οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι για αρχάριους και γνώστες της ποδηλασίας βουνού.  Τα ανώτερης ποιότητας ποδήλατα μας που διατίθενται, θα σας ταξιδέψουν σε ειδυλλιακά μονοπάτια με στυλ.

Τί είναι όμως το rafting;

Rafting (ράφτινγκ) ονομάζουμε την κατάβαση ποταμού με ειδικά διαμορφωμένο φουσκωτό σκάφος. Η ονομασία του προέρχεται απο την Αγγλική λέξη raft (ράφτ) που σημαίνει σχεδία. Το σκάφος αυτό δεν έχει καρίνα και αποτελείται από τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς πλωτήρες (αεροθαλάμους) ώστε αν κάποιος από αυτούς τρυπήσει να μπορεί να συνεχίσει με ασφάλεια την κατάβαση. Επίσης είναι αυτοαδειαζόμενο και το νερό που εισέρχεται σε αυτό μπορεί να βγεί από μόνο του βάση της αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων.

Rafting, Sea kayak, Rappel – Flying Fox, Paintball, Monoraft – Hot Dog, Canyoning at Neda or Lousios river, River trekking, Videos, Extrene sports,  Karitaina

Rafting at Lousios and Alpheus Rivers

Canyoning στο Λούσιο River trekking στο Λούσιο

Άγριας ομορφιάς φαράγγι με καταπληκτική φύση και δεκάδες μικρές πηγές σε όλο του το μήκος. Η διάσχιση του, άλλοτε κολυμπώντας και άλλοτε περπατώντας δίπλα στην όχθη κάτω από τα πανύψηλα βράχια είναι κάτι που θα μείνει αξέχαστο σε όσους το επιχειρήσουν. Η διαδρομή είναι καταπράσινη και περνά μέσα από πολύ στενό φαράγγι που σε πολλά σημεία του έχει πλάτος μόλις ενάμιση μέτρο. Το παιχνίδισμα του ήλιου μέσα από τα δένδρα που σχηματίζουν φυσικό τούνελ στην κορυφή του φαραγγιού και οι αντανακλάσεις που δημιουργεί το νερό πάνω στο κάθετα βράχια κάνουν το τοπίο μαγευτικό και τη διάσχιση του μια συγκλονιστική εμπειρία. Στο τέλος της διαδρομής μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Θα περάσουμε πάνω από ένα “υπόγειο καταρράκτη”, θα θαυμάσουμε την σκαρφαλωμένη πάνω στα βράχια Μονή Προδρόμου, θα δούμε επιβλητικά ασκηταριά, παλιές νεροτριβές και πολλά άλλα.

Η πολυμορφία του τοπίου δίνει την δυνατότητα για εντυπωσιακά εναέρια περάσματα και καταρρίχησεις από κάθετους ψηλούς βράχους. “Πετάξτε” από όχθη σε όχθη με flying fox “περπατήστε”στους κάθετους βράχους και “προσγειωθείτε” με την τεχνική rappel.

Τα παραπάνω διoργανώνονται με την συνδρομή της Εταιρείας ”Περιπέτεια” .

 

 

Σας καλούμε να κάνετε κράτηση για όλες τις δραστηριότητες
απ’ευθείας με το  Irida Resort Suites
(+30 2761071386   or

[email protected]