Δραστηριότητες Αναψυχής
Ελαιόλαδο για αναζωγόνηση Ψυχής & Σώματος
Όλα τα δέντρα αριθμούν την ηλικία τους με δεκαετηρίδες, η ελιά την αριθμεί με χιλιετηρίδες. Σύμβολο αθανασίας, δέντρο υπεραιωνόβιο, δυνατό και αγέρωχο, μοιάζει με τον άνθρωπο στην αντοχή και στο πείσμα, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες των καιρών.

Το ελαιόλαδο περιέχει μια πολύ ξεχωριστή ουσία, την ολεοκανθάλη, η οποία στοχεύει και εξουδετερώνει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να βλάπτει τα υγιή. Αυτή η ουσία ονομάζεται oleocanthal (ολεοκανθάλη) και είναι μια χημική ένωση που ανήκει στην οικογένεια των φαινολών (αντιοξειδωτικά). Συγκεκριμένα η ολεοκανθάλη (oleocanthal) καταστρέφει το “λυσόσωμα”, δηλαδή ένα συγκεκριμένο τμήμα των καρκινικών κυττάρων.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε εξειρετικής ποιότητος ελαιόλαδο για κάθε χρήση:

Ελαιόλαδο για το σώμα.    Ενυδάτωση με ελαιόλαδο:

Οι αρχαίοι Έλληνες άπλωναν λάδι στο σώμα τους πριν από κάθε μάχη για να τους φέρει τύχη και λάμψη. Αναμείξετε σ’ ένα γυάλινο μπουκαλάκι ελαιόλαδο με 2-3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Μετά το μπάνιο απλώσετε το σε βρεγμένο σώμα. Περιμένετε λιγάκι ν’ απορροφηθεί. Μετά από λίγο σκουπιστείτε.

περιποίηση ψυχής σώματος μ ελαιολαδο,treatment with olive oil,

περιποίηση ψυχής σώματος με ελαιολαδο,treatment with olive oil

Πίλινγκ σώματος:

  • 3 κουταλιές της σούπαs ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά του γλυκού από το αφρόλουτρο σας

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ.
Με μια μικρή ποσότητα του μείγματος κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο σώμα σας.
Στη συνέχεια ξεπλένεστε.

Spa στο μπάνιο:

Η βασίλισσα Κλεοπάτρα της Αιγύπτου συνήθιζε να κάνει μπάνιο με ελαιόλαδο για να διατηρεί υγιές το δέρμα της. Αντί για έλαια μπάνιου, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο νερό της μπανιέρας και το δέρμα σας θα γίνει πιο μαλακό από ποτέ.

Ελαιόλαδο για το πρόσωπο

Βρίσκεται σε κάθε σπίτι και όμως είμαστε ανυποψίαστοι για το εύρος των ευεργετικών του ιδιοτήτων. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, Α και αντιοξειδωτικά το ελαιόλαδο έχει έντονη αντιρυτιδική και αντιαλλεργική δράση, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα του σε χαλκό, σίδηρο, βόριο, φώσφορο και ασβέστιο βοηθάει στην τόνωση του αφυδατωμένου δέρματος. Εισχωρεί εύκολα και βαθιά στην επιδερμίδα επιτυγχάνοντας εντατική θρέψη και κάνοντας το δέρμα απαλό, ελαστικό, αλλά κυρίως πιο λαμπερό. Παρακάτω μερικές απλές συμβουλές περιποίησης.

Μάσκες περιποίησης με ελαιόλαδο:

Για λιπαρό δέρμα: 1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γιαούρτι , 1 κουταλάκι άργιλο ,2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.

για κανονικό δέρμα: 1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι.

για ξηρό δέρμα: 1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά πολτό από μπανάνα.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, μέχρι το μείγμα σας ν’ αποκτήσει ομοιομορφία, και στη συνέχεια το απλώνετε στο πρόσωπο και στο λαιμό σας, εκτός από την περιοχή των ματιών. Αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Ντεμακιγιάζ προσώπου:

Βρέχετε το πρόσωπο με νερό και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στο υγρό πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών με λάδι. Με ένα βρεγμένο βαμβάκι αφαιρείτε το μακιγιάζ.

Θεραπεία κατά της ακμής: 

Ανακατεύετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι. Εφαρμόζετε αυτή την πάστα στα σπυράκια και αφήνετε να μείνει για μερικά λεπτά. Ξεπλένετε καλά.

Ελαιόλαδο για τα χέρια

Ελαιόλαδο για την ξηρή επιδερμίδα των χεριών: 

Προσθέστε λίγη ποσότητα λαδιού σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και βυθίστε μέσα τα χέρια σας για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια κάντε μασάζ στα χέρια σας μέχρι να απορροφηθεί τελείως το λάδι.

Ελαιόλαδο για τα νύχια:
Ενυδατώσετε τα ξερά και αφυδατωμένα νύχια σας με μια φυσική θεραπεία, που τα δυναμώνει προστατεύοντας τα από μελλοντικές ζημιές.

  1.  Θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά (όχι να ζεματάει).
  2.  Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε λίγο φυσικό χυμό λεμονιού.
  3.  Ανακατέψτε το μείγμα έτσι ώστε να γίνει όσο πιο ομαλοποιημένο γίνεται.
  4.  Αδειάστε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο και αφήστε το να κρυώσει έως τη στιγμή που θα είναι ελαφρώς θερμότερο από τη θερμοκρασία του δωματίου.
  5.  Ποτίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο λάδι και αλείψτε στα νύχια σας. Κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή των νυχιών και αφήστε το λάδι να «στεγνώσει» μόνο του.
Eλαιόλαδο για τα μαλλιά

Tο ελαιόλαδο βοηθάει τα μαλλιά ν’ αποκτήσουν περισσότερη λάμψη, δύναμη και ζωντάνια, ενώ ταυτόχρονα τ’ ενυδατώνει καταπολεμώντας την ξηροδερμία. Αν έχετε ατίθασα ξηρά μαλλιά, μια θεραπεία μ’ ελαιόλαδο μια φορά την εβδομάδα θα τα κάνει πιο λεία, διευκολύνοντας σας και στο χτένισμα. Όποια από τις παρακάτω θεραπείες και αν επιλέξετε, χρησιμοποιείστε πάντα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας!

Θεραπεία 1:

  • 1 κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αυγού

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τον κρόκο του αυγού και απλώνετε το μίγμα σε όλα τα μαλλιά, εκτός από την περιοχή των ριζών. Βάζετε ένα σκουφάκι ντουζ (νάυλον μιας χρήσης) και από πάνω μια ζεστή πετσέτα και αφήνετε για 30 λεπτά. Η μυρωδιά του αυγού φεύγει με το λούσιμο με χλιαρό νερό.

Θεραπεία 2: Ανακατεύετε δύο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο.  Απλώνετε στα μαλλιά και τυλίγετε με λίγη μεμβράνη κουζίνας, αφήνετε 15 λεπτά περίπου και ξεπλένετε καλά με σαμπουάν με χλιαρό νερό.

Θεραπεία 3: Απλώνετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη ρίζα ως τις άκρες, τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να δράσει όλο το βράδυ. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα πάνω από το μαξιλάρι σας για ν’ αποφύγετε τους λεκέδες.

Θεραπεία 4: αλείφετε με ζεστό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 1/2 κούπα) όλα τα μαλλιά εκτός από τις ρίζες (σταματάτε 3-4 εκατοστά πριν από τη ρίζα). Βάζετε ένα σκουφάκι ντουζ ή τυλίγετε με μια πετσέτα και αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με σαμπουάν και χλιαρό νερό.

Ελαιόλαδο για τα χείλη.   Για σκασμένα χείλη:
  • 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές κερί μέλισσας
  • 7 κουταλιές ροδόνερο

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το κερί μέλισσας, μαζί με το ελαιόλαδο, έως ότου γίνει ομοιόμορφο το μίγμα, οπότε και προσθέτετε το ροδόνερο. Αποθηκεύετε το μίγμα σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι και το αφήνετε να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε το πρωί βράδυ ειδικά σε μέρες με πολύ κρύο.

Απολέπιση για τα χείλη:
Αναμειγνύετε μαύρη ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώνετε στα χείλη με μια οδοντόβουρτσα και μετά ξεπλένετε.