Οικολογικές Αποδράσεις
Βουτιές με μάσκα-Καταδύσεις

Βουτιές με μάσκα-Καταδύσεις: Στην Μεσσηνία, Ελλάδα, στο νησάκι Πρώτη κοντά στην Μαραθόπολη. Τα μαθήματα καταδύσεων μπορούν να σας οδηγήσουν σε πιστοποίηση PADI. Ειδικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας πάνω από 10 ετών. Εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές ημερήσιες εκδρομές. Μια αξέχαστη ημερήσια εκδρομή. Μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στα νερά του Ιονίου με ένα παραδοσιακό ξύλινο ελληνικό πλοίο.

Η Μεσσηνία αποτελεί ιδανικό μέρος για καταδύσεις με μάσκα, διότι η ορατότητα στις θάλασσες της Μεσσηνίας είναι εξαιρετική και θεωρείται μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλάσσιων φυτών, χωρίς ρεύματα. Ο βυθός στις περισσότερες παραλίες είναι βραχώδης και αυτό σημαίνει μια ευρύτερη ποικιλία της θαλάσσιας ζωής. Όσο λιγότεροι άνθρωποι σε μια παραλία, τόσο το καλύτερο για το ψαροντούφεκο. Οι άνθρωποι συνήθως συγκεντρώνονται σε αμμώδεις παραλίες και αυτά δεν είναι ιδανικά για καταδύσεις με μάσκα. Εκτός αυτού, ο θόρυβος που δημιουργείται από τους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει τα ψάρια μακριά ή να δυσκολευτείτε να τα εντοπίσετε. Είναι καλύτερα να πάτε για ψαροντούφεκο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, μία με δύο ώρες πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Οι θέσεις για τις καταδύσεις είναι προστατευμένες, ποικίλλουν, με εκπληκτική τοπογραφία και διαθέτουν την άφθονη υδρόβια ζωή της Μεσογείου. Τύποι Καταδύσεων: Τοίχος, ναυάγιο, Ρεύμα, σπήλαιο. Η ορατότητα, είναι γενικά καλή κατά την διάρκεια του έτους και κυμαίνεται στα 15 με 30 μέτρα για καταδύσεις κοντά στην ακτή και μέχρι 40 μέτρα σε καταδύσεις από το σκάφος. Η θερμοκρασία του νερού είναι: 26-28 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο / Αύγουστο, 14-16 βαθμούς Κελσίου τον Φεβρουάριο / Απρίλιο